טבלאות המרה

המרת מידות ומשקלים למטבח

מידות נפח כלליות: 
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות 
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל 

יבשים
קמח רגיל או תופח: 1 כוס = 140 גרם
קמח מלא: 1 כוס = 125 גרם
קורנפלור: 1 כוס = 140 גרם, 1 כף = 8 גרם
קקאו: 1 כוס = 140 גרם

השוואה בין סוגי קמח:
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה

1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס קמח לבן = 1 כוס קמח מלא פחות 2 כפות

אבקת אפיה, סודה לשתיה:
1 שקית = 10 גר' = 1 כף גדושה

1 כף = 8 גר'
1 כפית = 3 גר'
מלח
1 כוס = 250 גרם
1 כף = 15 גרם 
1 כפית = 5 גרם 

שומנים:
1 כוס חמאה = 240 גר'

1 כוס שמן = 200 גר'
1 כף חמאה = 15 גר' 
100 גר' חמאה / מרגרינה = ½ כוס שמן 

ביצים:
ביצה מס‘ 1 – 65 גר' ומעלה

ביצה מס‘ 2 – 55-60 גר'
ביצה מס‘ 3 – 50 גר'

סוכר
1 כוס סוכר לבן = 200 גרם 
1 כף סוכר לבן = 12 גרם 
1 כפית סוכר לבן = 4 גרם 

1 כוס דחוסה סוכר חום = 240 גרם 
1 כף גדושה סוכר חום = 15 גרם 
1 כפית גדושה סוכר חום = 5 גרם 

1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם 
1 כף אבקת סוכר = 8 גרם 
1 כפית אבקת סוכר = כ-3 גרם 

1 כוס דבש = 320 גרם 
1 כף דבש = 20 גרם 
1 כפית דבש = 7 גרם 

ג'לטין:
1 שקית ג'לטין = 14 גרם

1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים 

שונות 
1 כוס פירורי לחם יבשים = 125 גרם

1 כוס פירורי עוגיות = 110 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גר'
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גר'
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גר'
1 כוס פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם
1 כף שמרים יבשים = 10 גר'
1 כוס שבולת שועל = 100 גרם 
1 כוס קוקוס = 100 גרם 
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם 
1 כוס ריבה = 330 גר'

אורז ארוך: 1 כוס = 200 גרם
אורז קצר: 1 כוס = 210 גרם

 

התאמת כמות החומרים, כשמשנים גודל תבנית אפייה (עגולה):

הקטנה 
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ – להפחית 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ – להפחית 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ – להפחית 40%

הגדלה 
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ – להוסיף 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ – להוסיף 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ – להוסיף 60%

כתיבת תגובה