טיפים

טיפים לאפייה

קודם כל עדיף לקרוא את המתכון מההתחלה ועד הסוף לפני שמתחילים ולהבין אותו, כך ימנעו תקלות ופספוסים במתכון.

את כל המצרכים יש להכין ולשקול מראש , ולהניח אותם בהישג יד לפני שמתחילים להכין את המתכון. כך מדייקים במידות ומבטיחים שלא שוכחים שום מרכיב.

רצוי לקנות כמה כלים בסיסיים לאפייה: כוסות מדידה וכפיות מידה, מיקסר, לקקן ,מברשות, שקי זילוף משקל דיגלי וכו'…

11

 

 

רצוי שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר. במצב זה החומרים מתערבבים יותר טוב, ההקצפות יותר מוצלחות ומרקם העוגה יוצא הרבה יותר טוב.

עדיף להקציף ביצים בטמפרטורת החדר ,והקצפת חלבונים תמיד כדאי לעשות בסוף כי אז אין איבוד נפח.  

קיפול , מה זה קיפול?   הוספה עדינה של חומרים (או תערובת) נוספת לתערובת, מבלי לפגוע בנפח או להוציא את האוויר של התערובות. תמיד כדאי לערבב ולקפל בקערה גדולה ממה שצריך. הערבוב יהיה טוב ואחיד יותר כי בקערה גדולה מספר הקיפולים מופחת וכך מונעים את "שבירת" הקציפה ושומרים על נפח מקסימלי. תנועות הקיפול הם בצורת 8 ממש עם הלקקן לצייר את הספרה 8 עד לקבלת תערובת אחידה אסור לקפל שתי תערובות שאינן באותה טמפרטורה משום שהן עלולות להתפרק, לאבד מנפחן או להתבשל (כמו קציפות ביצים, חלמונים או חלבונים) עם התערובת החמה.

22

"השוואת טמפרטורות" כאשר רוצים לאחד שתי תערובות – קודם מביאים את שתי התערובות לאותה דרגת חום, ורק אח"כ מקפלים אותן יחד. לשם כך מערבבים לאט ובהדרגה קצת מהתערובת החמה לתוך התערובת הקרה או הפושרת, תוך ערבוב רצוף. לאחר שהתערובת הקרה התחממה מעט, אפשר לערבב או לקפל את השתיים ביחד ללא חשש.

רצוי לבדוק אם העוגה מוכנה כ-10 דקות לפני תום האפייה ולפי המדד שכתוב במתכון (מבחן הקיסם יבש). פעולה זו תמנע תקלות כי כל תנור הוא שונה, סוג המתכת של התבנית שונה ועוד. בתבנית עם עוגיות רצוי לבדוק ולעשות טסט על תבנית אחת ואז לווסת את הטמפרטורה.

 טיפים לאפיית בצקים:

חשוב לזכור שתנורי אפייה ביתיים שונים זה מזה ולכן המתכונים לא יכולים להיות מדוייקים,זמני האפיה משתנים מתנור לתנור ויש לשים לב במהלך כל האפייה.

קמח  מומלץ מאוד לנפות לפני השימוש,הבצקים יהיו אווריריים ונוחים יותר לעבודה ונמנע מכל מיני מזיקים להפריע לנו .

 קמחים משתנים מחברה לחברה אחרת וספחים אליהם נוזלים בצורה שונה לכן ניצמד לכמויות הנוזלים שבמתכון ותמיד יהיה לנו קמח אקסטרה בצד על מנת להשלים מעט קמח אם הבצק רטוב ודביק מידיי.

עדיף לחמם את התנור מראש לפחות רבע שעה לפני ההכנסה של המאפה,הכלל הזה במיוחד חשוב בעוגות בחושות ועוגות גבינה.
 
בבצק פריך יש להקפיד על שלושה כללים –  החמאה חייבת להיות קרה!, את הבצק נקרר לאחר העשיה נוציא נרדד ושוב נקרר ועדיף להקפיא אותו לפני האפיה ויש לחמם מראש את התנור!

33
בצק שמרים -זמני הלישה מאד חשובים ,על מנת שהמאפים יהיו אוורירים  זמני הלישה הם בין 7  ל- 10  דקות. זמני ההתפחה משתנים לפי טמפרטורת החדר לפעמים זה לוקח שעה לפעמיים שעתיים אבל צריך שהבצק יכפיל את נפחו.

למריחת מאפה שמרים יש לערבב חלמון אחד עם כף מים וזה יתן צבע שחום ושזוף

באפיית  לחמים או לחמניות, מומלץ לשים בתחתית התנור כלי  עם מים על מנת ליצור אדים והציפוי של המאפה יוצא קריספי וטעים .
44

טיפים למטבח

איך להאריך חיי מדף של עשבי תיבול? –  הריי אנחנו לא תמיד משתמשים בכל זר הירק שקנינו וחבל זלרוק לכן ניתן להאריך את חיי המדף שלו.. זה עובד בבצל ירוק פטרוזיליה וכוסברה, כל זר מניחים בבקבוק חצי ליטר מלא במים ושמים במדף הבקבוקים ככה שיש לנו מעין אגרטלים עם עשבי תיבול רעננים.

השריית קטניות שכחתם להשרות את החומוס או השעועית ביום חמישי בלילה? לקצור התהליך ניתן להשרות את הקטניות במים רותחים+סודה לשתיה.לחזור על זה כפעמיים או שלוש. ותוך שעתיים בערך הקטניות מתנפחות ונתנות לבשול.

איך לבשל ביצה רכה? מכניסים ביצה לסיר עם מים קרים. מחממים עד לרתיחה מלאה. מכבים את האש ומשאירים 6 דקות במים החמים. מוציאים, שוטפים במים קרים ואוכלים. החלבון מוצק אבל ללא מירקם של גומי, החלמון נוזלי.

55

 

התפחת בצק שמרים?אחרי עשיית הבצק לא צריך להסתבך עם שקיות כדי לאטום את הקערה טריק קל ופשוט , פשוט כובע רצחה חד פעמי! נוח וקל לשימוש.

איך מקלפים בוטנים טריים? אם רוצים בוטנים ללא קליפה, קשה לקלף אותם כשהם מגיעים מהחנות. הדרך הטובה היא להקפיא אותם, ואז הקליפה פשוט נושרת מהם.

איך מקלפים עגבניה? חורצים בעזרת סכין X קטן בבסיס העגבניה. ממלאים קערה במים רותחים ומשרים את העגבניה במים למשך 10 דקות. מוציאים – והקליפה מתקלפת בקלות.
בצורה זו מקלפים גם אפרסקים ונקטרינות.

גרידת לימון כל השנה   שוטפים את הלימון היטב מנגבים ומגרדים את הקליפה ושומרים בקופסא בפריזר ותמיד יש גרידת לימון .

 יותר מדי מלח? אם המלחתם את התבשיל יתר על המידה – הוסיפו לסיר תפוח אדמה חצוי. בסוף הבישול אפשר לזרוק אותו והוא יספוג כמות נכבדה מהמלח.

קילוף פלפלים קלוייםלקילוף מהיר וקליל של פלפלים קלויים – מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, בעודם חמים (לאחר קליה בתנור או על הגז), קושרים את השקית ונותנים לפלפלים "להזיע" בתוך השקית. מניחים אותם להתקרר במשך שעה-שעתיים. כשהפלפלים יתקררו הקליפה תרד מהם בקלות.

במקום ניילון אפשר להשתמש בקופסא גדולה ואטומה. אם קולים את הפלפלים בתבנית בתנור – אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהשאיר את הפלפלים להתקרר כשהם מכוסים. האפקט הוא זהה.

66

 

איך לתוך בצל בלי דמעות? פשוט להקפיא אותו חצי שעה לפני החיתוך.

אגוזים קצוצים כשקוצצים אגוזים (וגם שקדים או בוטנים) במעבד מזון כדאי להוסיף 1-2 כפות קמח. הקמח סופח את השמן שמפרישים האגוזים ומונע מהם להפוך לעיסה דביקה.

איך לשמור על רסק במקרר? פתחנו קופסת רסק עגבניות ולא השתמשנו בכולה!? אפשר ליצוק על הרסק שנותר מעט שמן וזה מונע את העובש שנוצר.עדיף להעביר לקופסת פלסטיק ולהקפיא ואז כל פעם כשרוצים מוציאים משתמשים ומחזירים למקפיא.

בקבוקי קטניותלקחת בקבוקי שתיה קלה מומלץ של פריגת עם הפיה הרחבה ליבש אותם והכניס לתוכם קטניות כגון : חומוס , עדשים וכדו’ גם חוסך מקום וגם שומר על טריותם וגם לא צריך לחפש אותם.

דבש מגובשדבש מגובש אינו מקולקל, ההתגבשות היא הליך טבעי לחלוטין. כדי להחזיר דבש שהתגבש למצבו הנוזלי משרים את הצנצנת בכלי עם מים חמים או מחממים במשך כמה שניות במיקרוגל (רק אם האריזה אינה מכילה מרכיב שעשוי ממתכת).

77

הורדת שומן מארונות המטבחלניקוי שומן מארונות מטבח חרסינות ועוד אני משתמשת עם אציטון על צמר גפן זה מנקה את השומן לחלוטין ללא שום התאמצות.

 

איך לגרום לקציצות להיות אוריריות?לכל קילו בשר יש להוסיף כפית וחצי אבקת סודה לשתיה.

שמירה על שמן טיגון בעת טיגון בשמן עמוק יש נטייה לשמן להישרף במהירות לכן אם נוסיף חתיכת גזר לשמן בעת הטיגון זה יגרום לשמן להישרף יותר לאט !

ניקוי פנים התנוריש לערבב בכוס אבקת סודה לשתיה+ מים+כף נוזל כלים לשפוך בתנור חם ולסגור לאחר כמה דק' להעביר מטלית לחה על הכל.

כתיבת תגובה